LET'S MEET

Ben je enthousiast over geboortefotografie en spreekt ons werk jou aan? Leuk! Maar je hebt vast nog een hele lijst vragen. En misschien niet alleen vragen, maar ook twijfels of geboortefotografie wel bij jullie past. En of wij bij jullie passen. Jullie laten immers een fotograaf bij zo'n intieme gebeurtenis toe. Daarom vinden we het belangrijk om eerst geheel vrijblijvend kennis te maken. Een van ons zal jullie alles vertellen over geboortefotografie, al jullie vragen beantwoorden en jullie wensen bespreken.

 

EEN GEBOORTEREPORTAGE BOEKEN

​Het is nooit te vroeg om te boeken. Wij adviseren uiterlijk rond de 20e week van de zwangerschap jouw geboortesessie te boeken. Omdat een geboorte nooit te voorspellen is en wij 24/7 stand-by staan, kunnen we een maximum aantal geboortes per maand inplannen. Ben je al veel verder en lees je dit nu pas? Geen paniek, je kunt altijd een mail sturen om te kijken of we nog een plekje hebben. Wij zijn met z'n tweeën, dat maakt het makkelijker.

JIJ BENT BIJNA UITGEREKEND...

​Spannend! Vanaf de 38e week staat een van ons dag en nacht voor jullie klaar. We houden contact, horen graag over de laatste controles bij de verloskundige/gynaecoloog en mocht je maar íets verdachts voelen dan laat je het ons weten. Als de bevalling is begonnen, overlegt jullie fotograaf met je wanneer ze naar jullie toe komt.

DE GEBOORTE

​Na 9 maanden is het eindelijk zover: jullie baby gaat geboren worden. Graag leggen we deze meest intense, emotionele en life-changing dag voor jullie vast. Wij werken onopvallend, professioneel en discreet. Wij focussen op de liefde en emotie, maar ook op de kleine maar o-zo-belangrijke details. Onze foto's zijn liefdevol en smaakvol. Wij werken met het hele geboorteteam op een fijne manier op de achtergrond samen en zorgen ervoor dat het jullie niet eens opvalt.

Na de geboorte blijven we nog circa 2 uur bij jullie om jullie geboorteverhaal compleet te maken. Komt de grote broer/zus of de familie pas de volgende ochtend op bezoek? Dan kunnen jullie als extra optie kiezen dat we deze eerste ontmoeting ook komen fotograferen.

 

JOUW GEBOORTEVERHAAL

​Wij maken een selectie van de foto's die het hele verhaal vertellen. Deze foto's krijgen jullie zorgvuldig bewerkt, in hoge resolutie op een luxe usb- stick. Het mooiste eindproduct is een prachtig, met de hand gemaakt album dat jullie lang zullen koesteren en iedere keer met een grote glimlach zullen bekijken. Niet alleen nu, maar ook over 20 jaar, samen met jullie kindje.

JE VRAAGT JE AF...

Wat is jullie werkgebied?


Wij zijn dé specialisten van geboortefotografie in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en omstreken. Als exclusieve samenwerkingspartner werken we vaak in het Ziekenhuis Amstelland (Amstelveen), maar ook in OLVG West en Oost, VUmc, AMC, het Spaarne Gasthuis (Haarlem) en uiteraard fotograferen we in geboortehotels en bij thuisbevallingen.
Wat als het een keizersnede wordt?


Als enige geboortefotografen werken wij samen met alle ziekenhuizen rond Amsterdam (Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp en Amersfoort) waar we op voorhand toegang hebben tot de ok.

In andere ziekenhuizen overleggen we met de dienstdoende gynaecoloog / ok manager. Bij een spoedkeizersnee hangt het van de situatie af. De gezondheid van moeder en kind staat boven alles. Mochten we niet mee mogen naar de ok dan blijven we uiteraard toch in het ziekenhuis en leggen we alles vast voor en na de keizersnee.
Kan ik een foto gebruiken voor het geboortekaartje?


Ja zeker! Als je het van tevoren aangeeft, gaan wij ons best doen om binnen 24 uur een foto door te sturen voor het geboortekaartje. Zo kunnen jullie snel het kaartje versturen en/of jullie geluk delen op social media. :)
Wie van jullie gaat mijn bevalling vastleggen?


In principe degene die jullie persoonlijk hebben ontmoet en met wie jullie alles besproken hebben. We zijn echter niet voor niets een team dat voor jullie klaar staat. Mocht een van ons verhinderd zijn, dan back-uppen we elkaar. Dat wil zeggen dat we allebei op de hoogte zijn van jullie wensen, wij werken op dezelfde manier en volgens dezelfde principes en zelfs met de bewerking van de foto's zitten we op één lijn.
Komen mijn foto's op internet?


Wij zijn erg trots op de geboorte van “onze” baby's en dat delen we heel graag op internet. Maar hoe dan ook, het is een intieme gebeurtenis en jullie privacy staat bij ons voorop. Daarom delen we absoluut nooit jullie foto's zonder jullie expliciete toestemming.
Wat als mijn baby te vroeg wordt geboren?


Dat gebeurt soms ook. Normaal gesproken staan we dag en nacht stand-by vanaf de 38e week. Mocht er een indicatie zijn (bijvoorbeeld een meerling) dan bespreken we samen met jullie vanaf wanneer we oproepbaar zijn. Maar soms weet je het niet van tevoren. In dat geval mogen jullie ons altijd bellen en gaan wij ons uiterste best doen om er toch bij te zijn.

 

EEN GEPLANDE KEIZERSNEDE...

Vaak is dit niet een scenario wat je in je hoofd had tijdens je zwangerschap. Het maakt ook verschillende emoties los: voor sommige vrouwen is dit (na een traumatische eerste bevalling) een geruststellende gedachte, andere vrouwen ervaren een gevoel van falen. 

Wij hebben inmiddels al zo vaak een keizersnede gefotografeerd en zijn iedere keer weer onder de indruk van de kracht van de vrouw, hoe zij in staat is om deze operatie te ondergaan en op deze manier hun kindje op de wereld zetten! Wat een power en kracht! Wist je dat wij in Nederland de enige geboortefotografen zijn die zich gespecialiseerd hebben in het fotograferen van keizersnedes?

Graag maken wij voor jullie hier een prachtige documentaire reportage van, wij leggen het vast vanaf opname tot ca. 2 uur na de geboorte. Het hele verhaal inclusief de kleine details. Door onze samenwerking met het Spaarne Gasthuis in Haarlemen Ziekenhuis Amstelland. in Amstelveen mogen wij altijd mee om op de OK te fotograferen, een privilége waar jij dankbaar gebruik van kunt maken.

"Jij hebt mijn herinnering kleur gegeven en vergroot. Ik zal je altijd meer dan dankbaar zijn dat je dit op zo een mooie, subtiele en emotioneel perfect uitbelichte manier hebt gedaan."